Fedme? Hjerte sygdom? Diabetes? Kræft? Måske er det ikke dine gener – det er din livsstil

Fedme? Hjerte sygdom? Diabetes? Kræft? Måske er det ikke dine gener – det er din livsstil

By Thomasina Copenhaver

For så længe har vi været betinget af, at vores gener er stive og uforanderlige; og de definerer alene vores helbred og levetid. Vi forventer, at kronisk sygdom bliver behandlet som forkølelse. Tag en pille og gå tilbage til arbejde.

Du kan ikke rette fedme eller diabetes med en pille; nogle piller (som statinmedicin) øger rent faktisk din risiko for at udvikle diabetes eller har et hjerteanfald, og hvis du spiser den typiske amerikanske kost, der består af over hundrede pund raffineret hvidt sukker og majssirup om året, er du faktisk i stand til at give diabetes . Og for diabetikere, der har været betinget af at tænke på sodavand og kunstigt sukker, vil du holde dit blodsukker stabilt – tænk igen. Sukker erstatninger er giftige kemikalier, der dræber dine nerver. Bogstaveligt talt – det ophidser dem til døden.

Vi er bevidst betinget af at se til nogen udenfor os selv for svar – når alt, hvad vi virkelig skal gøre, er at se indenfor. I oldtiden havde vi vores stamme, vores familie og vores samfund. Vi passerede vores arvede viden fra generation til generation, og alt, hvad der gav os glæde, som helbredte os, som gjorde os klogere og stærkere – er kodet inden for vores DNA. Vi skal simpelthen huske.

Hvis du er gammel nok til at huske den utroligt populære “Marlboro Man” tv-reklamekampagne (1955-1999), kan du huske de smokin ‘hot cowboys-som viste os, at filtrerede cigaretter ikke kun var for martini, der smuttede husmødre. Da annoncerne først blev vist i 1955, var salget 5 milliarder dollar. To år senere var de 20 milliarder dollar. Hvis du husker, de videnskabelige undersøgelser om rygsikkerhed, som blev udført af ingen andre end samme Phillip Morris tobaksvirksomhed, der solgte cigaretterne – “PROVED”, at rygning ikke forårsagede lungekræft. Selvfølgelig var undersøgelserne videnskabelige – de betroede nighttidsnyheder ankre, der rapporterede, at resultaterne ikke ville lyve for os. Og så døde fem af cowboyannoncerne “hunks” af kræft og rygrelaterede lungesygdomme. Der var seks i alt. Cigaretter blev kendt som “Cowboy Killers.” Og måske – måske var videnskaben lidt skævt – da tobaksselskabet havde en stor indsats i udfaldet. Og så lærte vi, at selv brugte røg var dårligt for os. Husk at komme hjem fra en restaurant og dit tøj og hår lugtede som et askebæger?

Men vi lærte vores lektion, ikke? Vi tror ikke længere blinde på pseudovidenskab, betalt og ledet af tobaksvirksomheder til at sælge os kræftfremkaldende cigaretter; eller farmaceutiske virksomheder at sælge os kræftmedicin, der giver os kræft; eller fødevarer med pesticider, der forgifter vores tarm. Vi lærte rigtigt? Og trods alt har vi nu legit tv-læger til at forklare den nyeste forskning, så vi kan stole på gyldigheden af ​​nye stoffer og fødevaresikkerhed.

Vi. Lærte. Rigtigt?

Undersøgelsen af ​​immunologi er forholdsvis ny. For blot et par årtier siden forstod ingen vigtigheden af ​​tarmmikrobiomet i forebyggelsen af ​​kronisk sygdom. Du kan sige den største forudsigelse for ægte immunsystem sundhed er tilstanden i tarmen. Stol på det! Antistofferne i dit immunsystem indeholder hukommelsen af ​​alle de sygdomme, som dine forfædre overvandt. Alt hvad du behøver at vide, er allerede inde i dig, der er gjort muligt ved udviklingen af ​​cellulær DNA-hukommelse og din mors brystmælk.

Hvad tusinder af epigenetiske undersøgelser har lært os, er, at der blot er et bestemt gen, garanterer ikke udtrykket af det. Telomerer er DNA-stykker i slutningen af ​​kromosomer, der fungerer som beskyttende endehætter. Hver gang en celle opdeles, bliver kromosomendens kappe kortere. Når et kromosom bliver for kort, dør det. Denne proces har været forbundet med hurtig aldring og død. Vi har nu videnskaben til at vise, at folk, der konsekvent opretholder et højt niveau af fysisk aktivitet, har signifikant længere telomerer end dem med stillesiddende livsstil. Høj fysisk aktivitet giver dig en biologisk aldrende fordel på ni år over dem, der er stillesiddende! (Undersøgelse anført nedenfor)

Livsstil valg kan engagere vores celler til at udføre på deres højdepunkt. Vi alle kan bevidst vælge at engagere sig i adfærd, der gør det muligt for vores gener at helbrede os og ikke skade os.

Med ordene fra Deepak Chopra og Rudi Tanzi:
“Du vil altid have de gener, du blev født med, men gener er dynamiske, reagere på alt, hvad vi synes, siger og gør. Pludselig er de blevet vores stærkeste allierede til personlig transformation. Når du laver livsstilsvalg, der optimerer, hvordan dine gener opfører sig, kan du nå frem til en tilstand af sundhed og opfyldelse, der ikke er fortryllet for endnu et årti siden. Virkningen på forebyggelse, immunitet, kost, aldring og kroniske lidelser er uden sidestykke. “(Fra bogen Super Genes, link nedenfor anbefales)


Resources

http://www.whatisepigenetics.com/what-is-epigenetics/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/672

http://time.com/4776345/exercise-aging-telomeres/


I hope you liked it and you found it useful

  If you want to know more regarding this topic, do not hesitate to ask your question(s)

 

Sign up for our newsletter

Leave a Comment